OVER CAFE DE JAREN

Café de Jaren (sedert 1990) is een ruim, licht café, gesitueerd in de binnenstad van Amsterdam, tussen muntplein en het Muziektheater. De mooie hoge ruimtes van café de jaren vormen een aantrekkelijk decor. Aan de achterzijde ligt het café aan de Amstel en de Kloveniersburgwal, waar de zonnige, populaire terrassen zich bevinden op de begane grond en de eerste etage. Dankzij de aanlegsteiger is het café ook per boot bereikbaar.

Café de Jaren dankt zijn populariteit aan de kwaliteit van de produkten (uit eigen keuken), het saladebuffet, de leestafel, de terrassen, de verscheidenheid aan hoekjes en gaatjes om te zitten, de lichte en ruime ambiance. En aan de Gastvrijheid.
 
De twee verdiepingen van het café staan door een vide met elkaar in contact.

 

Geschiedenis 

Nieuwe Doelenstraat 20, huis van Rembrandt
Op de plek waar nu het café-restaurant 'De Jaren' is gevestigd, stonden in Rembrandts tijd twee gloednieuwe panden naast elkaar. Ze waren gebouwd voor de regent Willem Boreel. Boreel ging zelf in het linkerhuis wonen en verhuurde het rechterhuis. De eerste huurders waren Rembrandt en Saskia. Ze woonden hier van 1635 tot 1637.

De straat werd pas vanaf 1631 met huizen bebouwd. Vóór die tijd was hier een gemetselde schans, onderdeel van de 16de-eeuwse verdedigingswerken van de stad. Net als de straten in de directe omgeving werd de Nieuwe Doelenstraat een deftige straat, die in trek was bij vermogende burgers. Een schilder van portretten kon hier dus zijn potentiële klanten vinden. Toch zou Rembrandt hier niet lang wonen. Waarschijnlijk had hij hier te weinig werkruimte.

Reserveren
Offerte

   

Café de Jaren
Nieuwe Doelenstraat 20 - 22
1012 CP Amsterdam
T 020 625 57 71
info@cafedejaren.nl

Openingstijdendagelijks 08.30 - 01.00
vr & za tot 02.00

Restaurant
dagelijks 17.30 - 22.30 uur


Gratis WIFI